יום חמישי, 17 במרץ 2016

בנגקוק: 5 עצירות חובה בבירת ממלכת סיאם - חלק 4



4. מסעדת נא רא

בניגוד למטבח הפשוט יחסית של איסאן ומסעדת קאם פון, במסעדת נא רא מתמחים באוכל תאילנדי מלכותי: מנות שנהוג היה להגיש רק לבני האצולה. בהתאם לכך, תראו במקום שימוש נרחב בקרם קוקוס. זהו מוצר שהיום אמנם זמין ונגיש, גם בארץ, אך בעידן הטרום תעשייתי נחשב כמוצר יוקרה לכל דבר בגלל הקושי הרב הכרוך במיצוי הקוקוס. בנא רא תמצאו את מנת היאם סום או – סלט של פומלה טרייה (פרי שמגיע לאיכויות מטורפות בתאילנד) מתובלת בממרח קארי, סוכר דקלים, רוטב דגים ותמרהינדי, שמקושטת בשבבי קוקוס קלויים ובצלי שאלוט מטוגנים פריכים. מנה נוספת עליה סוואלי ממליצה היא הפא גראפונג מא נאו: פילה דג שעוטף גבעול למון גראס וקשור כמו מתנה בעזרת בצל ירוק, אשר מאודה ברוטב לימון חמוץ ומתובל.
 
עמוד tripadvisor של המסעדה, 7th Floor, Central World Plaza, Ratchadamri Rd. ,Pathum Wan Sub-District, Pathum Wan District.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה